Google Glass

Google lukker ned for smarte briller

Efter mange års udvikling stopper Google nu med at producere flere af de smarte briller, Google Glass. Udviklingen af teknologien fortsætter dog.

19. januar 2015

Hvis du gik og ventede på at Googles smarte briller, Google Glass kom i produktion, så du kunne få fat på et par, kommer du til at vente længe. It-giganten har nemlig valgt at lukke ned for udviklingen og produktionen af Google Glass. Samtidig meddeles det, at Google stadig vil have en afdeling, der arbejder med teknologien omkring de smarte briller, men altså ikke i form af Google Glass.

Brillen har ellers været meget omtalt, og har været det første rigtige produkt indenfor kategorien smarte briller. Ideen bag Google Glass var, at du havde et brillestel med en lille skærm monteret foran det ene øje. På skærmen blev der så vist forskellige informationer, som sms-beskeder, vejret og vejvisning.

Brillerne styrede du med stemmen og en trykfølsom sensor på siden af stellet. I 2013 blev det muligt at tilmelde sig et testprogram, hvor du skulle hoste op med 1.500 dollars (ca. 10.000 kroner) for at få en test-brille.

Selvom Google altså stopper produktionen af Google Glass, bliver teknologien ført videre. På firmaets Google+-profil, skriver de, at de er i gang med at lave andre versioner af Google Glass, men har ingen konkrete produkter endnu.

Måske er du interesseret i ...