chromebook

Google laver ny bærbar til skyen

Billig bærbar med styresystem fra Google.

23. oktober 2012

Idéen bag Googles såkaldte Chromebook er at dine programmer er internet-baserede, og dine data er gemt i "skyen". Computeren er derfor integreret med alle Googles services som Gmail, Google+, Google Drive osv. Alt foregår simpelthen online.

Den nye Chromebook er en lille sag; Computeren måler 2 cm på det tykkeste sted, og vejer kun 1,1 kilo. Skærmen er 11.6 tommer med en opløsning på 1366 x 768 pixels. Processoren er en mobil ARM-processor med to kerner, ligesom dem man finder i hurtige smartphones. Maskinen har 2 GB RAM og hukommelsen er 16 GB flash. Maskinen har desuden både Wi-Fi, Bluetooth, USB 3.0 og HDMI-udgang. Batterilevetiden skulle være lige omkring 6 timer.

Med i handlen medfølger 100 GB online lagerplads. De 100 GB er på Googles lagringstjeneste i Skyen Google Drive. Det er gratis de første to år, hvorefter det vil være en betalingstjeneste. Prisen på Chromebook er omkring 1500 kr., i de lande hvor den er i handlen. Til den pris er der rigtig meget computer for pengene, men desværre ved vi endnu ikke hvornår vi får den at se i Danmark.

Måske er du interesseret i ...