Apple

FBI knækker koden til død mands iPhone

Den amerikanske sikkerhedstjeneste FBI har fået adgang til en iPhone uden hjælp fra Apple, der nu vil svare tilbage ved at skærpe sikkerheden.

1. april 2016

Efter flere måneders kamp mellem Apple og FBI har den amerikanske sikkerhedstjeneste formået at hacke en iPhone.

Telefonen tilhørte gerningsmanden Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone dræbte 14 mennesker i San Bernardino i den amerikanske delstat Californien.

FBI har siden skyderiet i december gerne ville have adgang til Syed Rilwan Farooks telefon og iCloud-konto i efterforskningen af forbrydelsen.

Apple har dog tilbageholdt oplysninger fra FBI af frygt for, at sagen ville give sikkerhedstjenesterne mulighed for at få alt for nem adgang til brugeroplysninger i fremtiden.

Apple svarer igen Den sag er nu afsluttet, efter FBI har knækket koden til Syed Rizwan Farooks Apple-id. Apple allerede på vej med et modsvar i form af en ny kryptering, som kan få både positive og negative konsekvenser for alle med en Apple-enhed.

Krypteringen vil nemlig være så avanceret, at Apple ikke selv kan skabe en nøgle til at få adgang til brugeroplysninger. Alle informationer i din iCloud vil med andre ord ligge trygt bag lås og slå.

Den skærpede sikkerhed vil dog også betyde, at alle de filer, du har liggende i din iCloud, kan gå tabt, hvis du glemmer koden til din konto, fordi Apple ikke selv kan hjælpe med at genskabe koden.

Måske er du interesseret i ...