Cookie- og privatlivspolitik


En af computerverdenens ikoner er død

Han skabte firmaet bag den bedst sælgende computermodel til dato, og var med til at bringe computeren hjem i stuerne.

Manden bag 80’ernes computergigant Commodore er død. Jack Tramiel blev 83. I 1980’erne var en Commodore-computer enhver konfirmands vildeste ønske, og den var så populær, at det stadig til dato er den bedst sælgende computermodel, selvom den blev solgt i firserne, hvor markedet var en brøkdel af hvad det er i dag.

Jack Tramiel blev født ind en jødisk familie i Polen, og han endte under nazi-Tysklands invasion i Auschwitz, hvor hans forældre døde. Han overlevede og udvandrede til USA, hvor han skabte computerfirmaet Commodore. Og rejsen fra uheldige omstændigheder til industriens top er med til at gøre ham til en legendarisk personlighed i computerbranchen.

Grundstenen bag Commodore 64’s succes er meget lig opskriften på moderne konsoller. Commodore 64 var fornuftigt prissat, og kunne håndtere kompleks grafik. Og den blev simpelthen en standard man kunne arbejde med. Den kombination var med til at bane vejen for den moderne computerspils-industri som vi kender den i dag. Og mange af spil-industriens giganter slog deres tidligere folder på den folkekære-maskine.

Commodore 64 var samtidig en af de første computere til at blive solgt fra andre butikker end specialiserede computer-forretninger, og den var derfor med til at få computere ud i hjemmet – hos almindelige mennesker. Maskinen nåede at sælge hele 17 millioner enheder inden den gik ud af produktion i 1994.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gå på opdagelse i Windows 3.1

Gå på opdagelse i Windows 3.1

Få et nostalgisk tilbageblik og gå på opdagelse i Windows 3.1!

Læs mere

Tilslut dig den trådløse fremtid

Tilslut dig den trådløse fremtid

Forskning og udvikling af trådløs teknologi buldrer derudaf – og du kan være med.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Fotos fra mobil til pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdFotos fra mobil til pc

Hvorfor nøjes med at have billederne liggende på mobilen, når du med et snuptag kan overføre dem til pc’en. Se, hvordan du hurtigt og nemt lægger dine digitale mobilfotos over på pc’en.

Læs mere

Nyeste

Opret flere skriveborde i Windows

Hav flere skriveborde i Windows og få orden på alle dine åbne programmer og mapper.

Læs mere

Alt om iPhone

Læs vores massive dækning af Apples nye produkter.

Læs mere

Gå på opdagelse i Windows 3.1

Få et nostalgisk tilbageblik og gå på opdagelse i Windows 3.1!

Læs mere