Amazon Kindle

E-bogslæser fra Amazon kommer til Danmark

Internetboghandlen Amazons populære e-bogslæser, Kindle E-reader, kan fra mandag den 19. oktober købes i Danmark.

8. oktober 2009

Den 19. oktober bliver det muligt for danskere at gemme 1.500 elektroniske bøger på en kun 9 mm tynd, bærbar skærm, der er udformet som en bog. Efter to år tager Amazon springet og udgiver deres Kindle E-reader i intet mindre end 100 lande – inklusive Danmark.

E-bogslæseren er udstyret med et 3G-modem, der sørger for, at forbrugeren kan komme trådløst på internettet og downloade en e-bog på under et minut. Udover bare at være en e-bogslæser, kan man, med Kindle, også tage notater til de bøger eller PDF-filer man læser. Ydermere kan den læse tekster op og afspille MP3-filer.

Efter det blev besluttet, at Kindle E-reader skulle bredes til lande ud over USA, blev prisen også sænket med 13 procent. Dvs. at den i dag koster 259 dollar (ca. 1300 kr.), hvilket gør den mere konkurrencedygtig over for konkurrenten Sonys model, Reader.

I USA, hvor det har været muligt at købe en Kindle siden 2007, er der mulighed for at vælge bøger fra en samling på hele 350.000 elektroniske bøger. I Danmark vil samlingen ligge på omkring 200.000 bøger – her vil dog hovedsageligt være tale om engelsksprogede bøger.

Den mindste model på 6 tommer, er den der bliver udgivet i Danmark. Et spændende tilbud til at udvide lejlighederne for at få opfyldt sin læsetrang og forbedre studiemulighederne.

Måske er du interesseret i ...