Digital TV-boks

Danskerne køber forældet udstyr

Omkring halvdelen af de digitale tv-bokse, der sælges, og mere end hver tiende fladskærm er forældede. Sådan lyder udmeldelsen fra Boxer TV, her op til skiftet til det digitale signal den 1. november.

Det danske marked oversvømmes lige nu af billige tv-bokse med forældet teknologi og af meget svingende kvalitet. Det mener Boxer TV, der har foretaget en undersøgelse af salget af fladskærme og digitale modtagerbokse i august måned.

Halvdelen af de digitale tv-bokse, der sælges, og mere end hver tiende fladskærm er forældede. De kan ikke modtage DRs nye kanaler, og kan om få år hverken modtage DR1, DR2 eller TV2, når der igen skiftes signal i 2012.

”Vores undersøgelser viser, at 15 pct. af fladskærmene, og 57 pct. af de digitale modtagerbokse, der blev solgt i august, var forældede, og vi ved fra andre lande, at ukurante bokse skaber store problemer for forbrugerne i form af funktionsfejl og nedbrud,” siger Steen Ulf Jensen, direktør for Boxer TV. ”Derfor håber vi, at forbrugerne vil følge vores mærkningsordning og købe Boxer-godkendte bokse. Så kan de være sikre på at få en boks, der virker, holder og kan tage alle kanaler.”

Vælger man den forkerte boks, risikerer man ikke at kunne modtage de nye licensbetalte kanaler, som DR Kulturkanal og DR Update, den 1. november, og allerede fra udgangen af 2011 vil mange af boksene heller ikke kunne tage DR1, DR2 og TV2.

For at undgå at skulle skifte til en ny boks i 2012, anbefales det derfor at du sikre dig, at dit udstyr kan tage det MPEG4-signal, der kommer til at være standarden i fremtiden.

Måske er du interesseret i ...