Cookie- og privatlivspolitik


CES: Endnu mindre bærbare

To emner har overskygget alt på dette års CES-messe: 3D-teknologier og små tavle-computere uden tastatur og udstyret med berøringsfølsom skærm. Og de almindelige bærbare skal være endnu mindre.

Denne artikel er skrevet på Apples tavlecomputer iPad, og med sådan en lærer man hurtigt, at der findes situationer, hvor man vil foretrække en større skærm og vigtigst af alt - et ordentligt tastatur. Heldigvis er udviklingen af den traditionelle pc ikke gået i stå. Blandt de stationære pc'er er trenden blandt de få eksemplarer, der var at finde på dette års CES-messe, at de skulle være små. Gerne så små, at de kunne være i en håndflade. Et par producenter havde nytænkt konstruktionen. Samsung bød på en maskine så tynd og let, at man måtte blive imponeret. Kun 19 millimeter tynd og bygget af en aluminiumstype, der normalt er forbeholdt jagerfly rummer Samsungs 9-serie alligevel en hurtig Intel Core i5 processor og en lynhurtig 128 GB SSD-harddisk. Lenovo viste endnu engang deres lille bærbare med Windows, hvor skærmen kan tages af og køre solo som Android-tavle computer. Vi fik mulighed for at afprøve den, selv om salgsdatoen stadig ikke ligger fast.

Mest imponerende var dog Acers Iconia. En ordentlig basse på mere end tre kilo med 8 GB ram, 750 GB harddisk og en hurtig Core i5-processor. Der hvor maskinen skilte sig ud var på den ekstra skærm, der erstattede tastaturet. To identiske 14-tommer skærme, der begge er berøringsfølsomme med multitouch. Maskinen kan genkende skrift og bruges som en dobbelt tavle-pc, men hvis man sætter alle 10 fingre på skærmen dukker der automatisk et fuldt virtuelt tastatur op. Maskinen er lækker og det virtuelle tastatur virkede fint, men det bliver interessant at afprøve, hvordan den er at arbejde med.

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdFå mere internet gratis

Internet Sæt mere fart på dit internet uden at skifte til et dyrere abonnement hos din udbyder.

Læs mere

Få mere internet gratis
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Internet Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, ...

Få din egen hjemmeside

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gå på opdagelse i Windows 3.1

Gå på opdagelse i Windows 3.1

Få et nostalgisk tilbageblik og gå på opdagelse i Windows 3.1!

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Spar en formue

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdSpar en formue

Kan du holde hovedet koldt, selv om drømme-pc'en lige er landet i butikkerne?

Læs mere

Windows Update går i stå?

Windows Update går i stå?

Tip: løs irriterende fejl i Windows Update.

Læs mere

Nyeste

Hurtig adgang til mapper på pc'en

Enkelt og effektiv funktion i Stifinder giver dig hurtig adgang til dine foretrukne mapper på pc'en.

Læs mere

Opret flere skriveborde i Windows

Hav flere skriveborde i Windows og få orden på alle dine åbne programmer og mapper.

Læs mere

Alt om iPhone

Læs vores massive dækning af Apples nye produkter.

Læs mere