CES 2016: Sensum

Afkoder dine følelser

CES 2016: Verdens største messe for forbrugerelektronik er skudt i gang, og et af de gennemgående temaer for 2016 er, at der skal være endnu flere sensorer, følere og målere i din smartphone, tablet, computer og alt andet udstyr omkring dig.

5. januar 2016

Det handler om dig og dine følelser. For hvis dit elektroniske udstyr ved, hvordan du har det både fysisk og psykisk, kan det hjælpe dig på alle mulige tænkelige måder. Forestil dig eksempelvis at tv’et ved, at du er nede i kulkælderen. Så vil det helt automatisk foreslå dig en række film eller tv-serier, der passer til sindsstemningen. Eller smartphonen, som selv kan kæde sammen, at manglen på søvn, en alt for lav puls og den høje temperatur er et sikkert tegn på influenza.

Ovenstående situationer er bare to tænkte eksempler på den teknologi, som kaldes ”ambient sensing”, og som var et af hovedpunkterne, da Shawn DuBravac, cheføkonom for den amerikanske brancheforening Consumer Technology Association, som arrangerer CES, åbnede messen med en tale om tendenser for det nye år. Her fremhævede han blandt andet firmaet Sensum, som netop udvikler programmer til at afkode dine følelser.

Sensum har for få måneder siden udgivet app’en EmoCam til Android-smartphones, der kæder puls og humør sammen med de billeder, man tager med app’en. Pulsmålingerne kræver i sagens natur, at man har en pulsmåler placeret et sted på kroppen.

Måske er du interesseret i ...