Linksys

802.11n endelig godkendt

Syv år skulle der gå, fra drøftelserne begyndte om en WLAN-standard med højere hastigheder end 802.11g standarden, før at 802.11n blev godkendt

16. september 2009

Hvis tanken om et trådløst net med en overførselshastighed på 600 megabit per sekund er noget, der tænder små julelys i øjnene på dig, så kan du nu begynde at glæde dig.

Den amerikanske ingeniør- og standard-organisation IEEE (The Institute of Electrical and Electronic Engineers) annoncerede for nyligt at de vil ratificere en ny WLAN (Wireless Local Area Network) standard, der kan give hastigheden i de trådløse netværk i private boliger og virksomheder et gævt løft. Noget der har taget mere end syv år at få på plads.

802.11n skulle teoretisk være i stand til at give tophastigheder på 600 megabit per sekund og en rækkevidde på op til 300 meter, og altså højere hastigheder end den eksisterende 802.11g-standard. Der er dog tale om, at den maksimale hastighed typisk kun opnås ved en afstand på under 20 meter uden hindringer af nogen slags. Derefter falder hastigheden gradvist.

De 600 Mbit/s vil desuden repræsentere den rå overførselshastighed, hvor data typisk kan overføres med omkring 150 Mbit/s, hvilket skal sammenlignes med de omkring 500 Mbit/s for en kablet Ethernet-forbindelse. Ikke desto mindre er der tale om en dramatisk forbedring af hastigheden i forhold til nuværende versioner af Wi-fi-standarderne.

Markederne er allerede proppet med produkter, der følger de foreløbige udkast af Wi-fi-standarden. De fleste af dem vil kunne opgraderes til et mere endegyldigt niveau med en opdatering af deres firmware.

Offentliggørelse af ændringen er planlagt til midten af oktober.

Måske er du interesseret i ...